Jürgen Ligi: siseminister on ebausaldusväärne sihilikult ja järjekindlalt (29)

Jürgen Ligi
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mart Helmele tehakse liiga, kui talle heidetakse ette retoorikat ja väljaütlemisi. Neid aina heidetakse, aga just need ei peta tema puhul tegelikult mitte kunagi, kirjutab reformierakondlane Jürgen Ligi.

Ta paneb kuulama, on sorav ja seda ju kõnekunstiks hinnataksegi. Ja tema väljaütlemised on usaldusväärsed – ta ütleb välja, mis kindlasti ongi tal sees ja mida ta avalikkust kuulda tahab. Aga riiklikult tähtis on hoopis, et kõige selle juures teeb tema ja tahabki teha liiga ühiskonnale, tõele ja moraalile, olles ametis Eesti siseministrina.

Olukorda, kus valitsejad valavad viha oma riigi ja rahva peale, pole vabas Eestis kunagi varem olnud. Nüüd on see Helme juhtimisel domineerivaim suhe kodanikega. Käre praalimine ja sõnaseade ei kanna kunagi usaldusväärset informatsiooni ega põhjendust parema riigikorralduse teemadel, küll aga parteilist tahet ja selle pealesurumist. Eriti armastab ta seda valdkondades, mis ei peaks olema riigi dikteerida nagu ilmavaade või eraelu ning seal, milles tema teadmistes on ainult lünk, nagu sisejulgeolek või rahandus. Aga ta lubab nad pea peale pöörata.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles