Andrei Kuzitškin: keskerakondlased võivad närveldamata magada (1)

Andrei Kuzitškin
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lasnamäe elanike ebajumal on jätkuvalt Mihhail Kõlvart. Just tema poolt kavatseb Euroopa Parlamendi valimistel hääle anda suurem osa minu küsitletud venelastest, kel on Eesti kodakondsus. Kui ma ütlesin, et Kõlvartit kandidaatide nimekirjas polegi, et ta on juba saanud Tallinna linnapeaks, võtsid paljud selle teate üllatunult vastu, aga kinnitasid, et sellest hoolimata hääletavad Keskerakonna poolt, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin. 

26. mail seisab ees Euroopa Parlamendi saadikute valimine. Tasub märkida, et osalemine üleeuroopalistel valimistel on Eestis kõikunud nagu kloun tsirkuseareenil: 2004. aastal 26,8 protsenti, 2009. aastal 43,9 protsenti, 2014. aastal 36,5 protsenti. Sealjuures on kõige kõrgem osalusprotsent alati olnud Tallinnas, vastavalt 30,7, 53,8 ja 43,7 protsenti.

Alati on Euroopa Parlamendi valimistel täitsa korralikult hääletatud ka Ida-Virumaal, mis on traditsiooniliselt kindlustanud seal võidu ja mandaadi Keskerakonnale. Nüüd seisavad ees uued valimised tingimustes, kus vene valijad, keda hingepõhjani vapustas Keskerakonna ja EKRE liit, on totaalselt oma seisukohad ümber hinnanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles