Andrus Ansip: käes on põhimõttelageduse ajastu (71)

Andrus Ansip
, Euroopa Komisjoni asepresident
Copy
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Tairo Lutter

Pikki aastaid on Eestil olnud maailmas kadestamisväärne, eeskujuliku riigi maine. Meie demokraatia ja majanduse arengut on käsitletud kui tõelist edulugu. Pole ka ime, sest mitte üheski Euroopa riigis pole alates 1993. aastast majandus kasvanud 17 korda (sic!). Mitte üheski riigis pole tehtud suhtarvuna nii palju investeeringuid kui Eestis. Nüüd on Eesti pälvinud välismeedias risti vastupidist tähelepanu, kirjutab esinumbrite seerias Reformierakonna europarlamendi kandidaat Andrus Ansip.

Politicos oli pealkiri «Eestist võib saada õpikunäide, kuidas riigi maine prügikasti visatakse». Mõjukad väljaanded kihavad Helmete solvangutest president Kersti Kaljulaidi aadressil. Bloomberg kirjutas, kuidas «Euroopa värskeim rahandusminister tahab hoida riigi valgena». Väljaanne märgib, et Martin Helme vaated on rassiküsimustes oluliselt radikaalsemad kui rahandusteemades. Bloombergi lugu ilmus veel enne, kui Helmed oma raadiosaates hõiskasid: «Lõpp eelarvedogmadele, lõpp laenu pelgamisele, lõpp headel aegadel varude kogumisele! Prügikasti absurdne jutt strukturaalselt tasakaalus eelarvest!»

Koalitsiooni moodustajad on öelnud, et sajale tuhandele tõrjutule tuli anda väljund valitsusse. See on müüt, et EKRE valijad on olnud alati tõrjutud. EKRE valijad ei ole eile sündinud. EKRE on kasvanud välja Rahvaliidust ja Rahvaliit oli poole oma 16 eksisteerimise aastast valitsust moodustanud erakondade hulgas. Meenutagem, et Euroopa kõige efektiivsem pandipakendi süsteem töötati välja rahvaliitlase Villu Reiljani juhtimisel ja toona rahvaliitlane Aivar Sõerd nimetati vastutustundliku rahanduspoliitika vedajana maailma parimaks rahandusministriks.

Kommentaarid (71)
Copy
Tagasi üles