Tibor Navracsics: käes on aeg panustada noortesse

Tibor Navracsics
, Euroopa Komisjoni haridus-, kultuuri-, noorte- ja spordivolinik
Copy
Euroopa Komisjoni hariduse, kultuuri, noorte ja spordi volinik Tibor Navracsics.
Euroopa Komisjoni hariduse, kultuuri, noorte ja spordi volinik Tibor Navracsics. Foto: THIERRY CHARLIER / AFP

Üha uuesti ja uuesti näitavad noored meile, et nad hoolivad, et nad on valmis vastutust võtma. Meie ülesanne on tagada, et neil on selleks vajalikud vahendid ja võimalus, kirjutab Euroopa Komisjoni haridus-, kultuuri-,  noorte- ja  spordivolinik Tibor Navracsics.

Vähem kui kuu aja pärast saame teha oma valiku. Mai lõpus toimuvad Euroopa Parlamendi valimised annavad meile ainulaadse võimaluse kaasa rääkida Euroopa tuleviku teemadel ja selles, kuidas peaksime lahendama meie ees seisvaid suuri probleeme, milleks on töö muutuv olemus, demokraatiat ohustada võivad asjaolud või kliimamuutused. Loodan, et paljud noored kasutavad seda võimalust oma hääle kuuldavaks tegemiseks — tuleviku kujundamises on nemad ju kesksel kohal.

Teema on laiem kui üksnes hääletamine ja valimised. Olen uhke, et viimastel aastatel on Euroopas loodud palju võimalusi noorte kaasamiseks, nende endi ja teiste elu kujundamiseks. Tahan, et Euroopa panustaks noortesse, nende annetesse, empaatiasse ja pürgimustesse. Nii oleks õiglane. Samuti on oluline luua tuleviku jaoks tugev vastupanuvõimeline ühiskond ja majandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles