Martin Kukk: kohut mõistab valija

, Reformierakonna peasekretär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kukk
Martin Kukk Foto: Rain Hansen

Uus erakonnaseadus oli vajalik, et täpsemalt reguleerida mitmeid olulisi küsimusi, mille üks osa on ka erakondade rahastamine. Uue erakonnaseaduse juures on oluline, et sai loodud töötav erakondade rahastamist kontrolliv komisjon, millele on seaduses antud senisest suuremad õigused erakondi kontrollida.

Keelatud annetuste võtmine on ka uues seaduses karistatav ning see võib lõppeda äärmuslikel juhtudel ebakorrektselt käitunud erakonna või kandidaadi jaoks menetlusega õiguskaitseorganite poolt.

Kõige suuremaks kohtumõistjaks erakondade ja kandidaatide üle on nende valija. Kui rahaasjad on sassis, siis valija annab sellele hinnangu ning see kajastub valimistulemustes.

Reformierakonnal ei ole laene ega võlgnevusi lepingupartnerite ees ning oleme püüdnud majandada arukalt. See läheb kokku ka meie vaadetega ning sama vastutustundlikult oleme käitunud ka riiki juhtides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles