Edasi 1980. aastal: eile Lenini väljakul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Iljitš Lenin
Vladimir Iljitš Lenin Foto: -/AFP/Scanpix

Ennelõunal hakkas Lenini väljakule kogunema punaste kaelarättidega õpilasi. Nad võtsid auvalvesse. Ümber V.I.Lenini mälestussamba rivistusid ka asutuste ja käitiste esindajad, lillekorvid ja lilled käes. Mälestussamba ees oli kolm pioneeri linna pioneeriorganisatsiooni lipuga. Tulid linna ja rajooni juhtkonna esindajad.

Lenini 110. sünniaastapäeva miitingu kuulutas avatuks linna parteikomitee esimene sekretär Indrek Toome. Puhkpilliorkester mängis NSV Liidu ja Eesti NSV hümni. Seejärel viisid Indrek Toome ja linna täitevkomitee esimees Nikolai Preiman ning rajooni parteikomitee teine sekretär Kalju Randoja ja täitevkomitee esimees Adolf Malvik samba jalamile lillekorvid.

Hetke pärast kajasid väljakul 13. kooli pioneeri esituses luuleread «Kui ma mõtlen Leninist». Seejärel asusid asutuste, käitiste ja koolide esindajad orkestrihelide saatel lilli kohale paigutama. Kevadõied peos, kõndisid samba juurde lasteaialapsed.

Kodusõja veteranide nimel kõneles Voldemar Kokkas. «Lenini nimi elab meie tänastes ja homsetes saavutustes,» ütles ta.

23.04.1980

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles