Peeter Langovitsi tagasivaade: kümnes Jazzkaar tõi helisid laiast maailmast

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Terje Rypdal ja Palle Mikkelborg
Terje Rypdal ja Palle Mikkelborg Foto: Peeter Langovits

Aastatega haaret laiendanud Anne Ermi juhitud Jazzkaarest hakkas saama Baltimaade mõjukaim džässifestival ning üha sagedamini võis meie lavadel näha kohalike tegijate kõrval maailma tippartiste. 21.–28. aprillini 1999 toimunud juubelihõnguline džässipidu eristus varasematest kireva kava ja stiilide rohkusega, kus oli sel korral enam kohta etnomõjutustel.

Peaesinejateks olid valitud Jungle Funk (USA) ja siin viis aastat varem edukalt esinenud Joe Zawinul Syndicate (USA), duo Terje Rypdal ja Palle Mikkelborg (Norra-Taani), Värttinä (Soome) ning Bump the Renaissance Band, mille koosseisus tegi kaasa Jazzkaare vana tuttav trombonist Ray Anderson. Nende kõrval mitu kodumaist projekti: Siiri Sisask ja Tunnetusüksus, Veski-Kalluste „Põhjala saarte hääled“, Kirile Loo Band jpt meie tippmuusikud.

Põhikontserdid toimusid Sakala keskuses, kus suures ja väikeses saalis sai kuulata 15 kava. Kasutusele läks ka fuajee, kus Avo Tamme tutvustas pille ja publik sai ise musitseerida. Kontserte anti Café Amigos ja Sossi klubis, DJ õhtud peeti von Krahlis ja muusikutega filmikava näidati Kinomajas. Sel korral jõuti ka Tartusse, Pärnusse ja Narva. Pakuti etnopoppi, eksperimenteerivat uute kõlavärvingutega elektroonilist saundi ja klassikalist peavooludžässi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles