Megalomaanist Robin Hoodi lõpp (6)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Julian Assange
Julian Assange Foto: Andrus Peegel

Londoni kesklinnas võis neljapäeva pärastlõunal näha kummalist vaatepilti: politsei talutab uhkes Knightsbridge’i linnaosas peatselt surevat Saddam Husseini meenutavat meest, kes karjub midagi vastupanust. See mees oli WikiLeaksi asutaja Julian Assange, kelle seitsme aasta pikkune avalik peitusemäng Ecuadori saatkonnas oli läbi saanud.

Ladina-Ameerika riigipea Lenin Moreno sõnul oli 47-aastane austraallane võõrustajate külalislahkust kurjasti ära kasutanud ja käitunud võõrriigi territooriumil ebasobivalt, ametlikus keeles – rikkunud ühiseluprotokolli.

Raske öelda, kas selle all peeti silmas väidetavat rooja määrimist Ecuadori saatkonna seintele, kassi näljutamist või pesemast keeldumist, igatahes kutsus suursaadik ühel hetkel saatkonda politsei, kes Assange’i minema viis.

Miskipärast olid sündmuskohal ainsana videouudiste agentuuri Ruptly kaamerad, mille ees Assange kunagi lühikest aega oma jutusaadet oli salvestanud. Ruptly kuulub aga RT-le ja on näiteks Ameerika Ühendriikides kirjas välisagendina.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles