Vabariigi teine inimene (6)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henn Põlluaas
Henn Põlluaas Foto: Andrus Peegel

Eile kolm aastat tagasi. Riigikogu arutab parasjagu välismaalaste seaduse kooskõlla viimist põhiseadusega. Kõnepuldis on sots Andres Anvelt. Siis on aasta varem esimest korda riigikokku pääsenud EKRE liikme Henn Põlluaasa kord esitada küsimus.

Pärast 2011. aastal ebaõnnestunud katset pääseda riigikokku astus Henn Põlluaas EKREsse ning osutus seal kohe vähemalt teise suurusjärgu häältetoojaks. EKRE-le esimest korda pääsu riigikokku toonud valimistel 2015. aastal sai ta Harjumaal ja Raplamaal üle 4000 hääle, seekordsetel parlamendivalimistel samas piirkonnas juba üle 7000 hääle.

Niisiis on vastne spiiker kindlasti EKRE kõige kõrgema tipu poliitik, ja seda juba aastaid. See omakorda tähendab, et tema öeldu esindab erakonda tervikuna. Eriti veel nüüd, riigikogu esimehe ametis. Selle positsiooni edasine kuvand on tema enda kujundada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles