Postimees 1944. aastal: emigrantide vool läbi Türgi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees 1944.04.04
Postimees 1944.04.04 Foto: dea.nlib.ee

Briti valitsuse nõudel on Türgi valitsus instrueerinud Türgi konsulaate Bulgaarias, Rumeenias ja Ungaris kiirustama tulevikus passiformaalsustega juudi rahvusest, samuti kui ka nende riikide teiste emigrantide suhtes ning on ühtlasi teostanud kergendusi emigrantide konvoidele Türgi territooriumi läbimiseks.

Samal ajal püüab Türgi valitsus säilitada põhimõtet, et iga emigrant, kes astub Türgi pinnale, peab igal juhul lahkuma Türgist kindlaksmääratud aja jooksul.

Sellega ühenduses ajaleht «Cumhiriet» juhib tähelepanu asjaolule, et alates Euroopa sõja puhkemisest mitmed tuhanded emigrandid on läbinud Türgi rännakul Süüriasse ja teistesse Lähis-Ida riikidesse.

Siinjuures tekitab huvi Kairo teade, et Egiptuse siseminister on seletanud, et Egiptus ei suuda enam emigrante vastu võtta. Möödunud 10 aasta jooksul on Egiptuses leidnud peatuspaiga üle 40 000 emigrandi, mis on viimaste piirideni ammendanud võimalused selles suhtes.

04.04.1944

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles