Langenud liider (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May
 
Theresa May  Foto: Reuters/ScanPix

Seisus, kus Brexitiga kaasneva suhtes on pilt ikka segane, paistab nüüd juba üsna ainuvõimalik hinnang Theresa May peaministrikarjäärile: see läheb ajalukku kui läbikukkumiste jada Ühendkuningriigile valusal ajastul. Põhiline, mida temalt praegu oodatakse, on tagasiastumine.

Samas näib, et May lahkumise kohal ripub sama sünge ennustus, nagu tihti on välja öeldud Vladimir Putinist rääkides: ta on halb, aga tema järel võib tulla veel halvem.

The Times prognoosib praegu May kõige tõenäolisemaks mantlipärijaks üht kahest brittide EList lahkumist pooldanud konservatiivist: Boris Johnsonit või Michael Gove’i. Kumbki neist ei anna oma senise käitumise ja poliitikukarjääriga põhjust lootuseks, et nad võiksid valitsusjuhina osutuda tasakaalukaks liidriks ja pärast saatuslikku 2016. aasta suve Briti rahva lõhki rebinud haavade ravijaks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles