Ükssarvik Ivan (3)

Taavi Minnik
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Makarov
Ivan Makarov Foto: Tairo Lutter / Postimees

Aristotelese järgi pole raske inimeste usaldust võita – selleks tuleb olla lihtsalt aus. Siirus on kõige parem ja tõhusam viis kedagi milleski veenda.

Vahetut puhtsüdamlikkust lihtsalt usaldatakse, ent hoopis teine lugu on see, et tänapäeval on niisugused inimesed avalikkuses palju haruldasemad kui ükssarvikud keskaegsetes bestiaariumides, kuhu püüti üles tähendada kõik jumala loodud elajad.

Mulle tundub aga, et vähemalt üks selline ükssarvik meil Eestis leidub. Olen endale arvamustoimetajana proovinud lahti seletada Postimehe 2019. aasta arvamusliidriks saanud kolumnisti ja raadiomehe Ivan Makarovi fenomeni. Nimelt, miks tuleb alati pärast tema artiklit niivõrd palju kõnesid ja kirju, milles inimesed soovivad Makarovit tänada. Arvan, et asi on tema siiruses. See meeldib inimestele. Eriti praegusel ajal, kui siirus on defitsiit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles