Postimehe aasta arvamusliidri tiitli sai Ivan Makarov (13)

Eva-Lotta Kivi
, arvamusportaali toimetaja
Copy
Ivan Makarov
Ivan Makarov Foto: Erik Prozes / Postimees

Postimees kuulutas täna traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal aasta arvamusliidriks kolumnisti ja raadiomehe Ivan Makarovi. 

Ivan Makarov on Postimehe kolumnist ja palju enamat. Ta on raadiomees, kes tegi 20 aastat tunnist Balti infosaadet «Raadius», üllitas kolm üleliidulise tiraažiga LPd ja kirjutas tekste Eesti esitajatele. Ta on Avatud Eesti Fondi, ajakirja Nädal ja Valdo Pandi aastapreemiate laureaat. Praegu töötab Ivan Makarov Raadio 4 vastutava toimetajana.

Aasta arvamusliidri tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb traditsiooniliselt inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Ivan Makarovi teravad kolumnid on osa Postimehe lugeja iganädalasest menüüst. Makarovi enda positsioon kolumnistina haakub aga just tänavuse arvamusliidrite lõuna teemapüstitusega – üksindusega.

Ivan Makarov on üksik hääl venekeelses kogukonnas, seistes nii eestikeelsuse kui -meelsuse eest, säilitades seejuures tervemõistusliku skepsise kõige äärmusliku suhtes. Ta on samal ajal ka sild nende kahe maailma vahel.

Ivan Makarovi nimi lisandub juba väärikasse seltskonda: mullu sai Postimehe aasta arvamusliidri tiitli semiootik Mihhail Lotman, aasta varem kolumnist ja meediaeksperdt Raul Rebane. Enne seda on aasta arvamusliidri tiitli ja Jannseni kuju saanud Jaak Jõerüüt, Jüri Vendik, Ilmar Raag, Tiina Kangro, Edward Lucas, Andres Arrak, David Vseviov, Erkki Bahovski, Enn Soosaar, Mihkel Mutt, Marju Lauristin ja Rein Veidemann.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles