200 000+!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tõe ja õiguse» stsenarist ja režissöör Tanel Toom.
«Tõe ja õiguse» stsenarist ja režissöör Tanel Toom. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Tõde tõuseb, õigus õilmitseb! Tanel Toomi filmi «Tõde ja õigus» on selle nädala esmaspäeva seisuga vaatamas käinud 205 595 vaatajat. Seega on «Tõde ja õigus» taasiseseisvunud Eestis absoluutarvestuses kõige vaadatum film.

James Cameronil on, mille üle mõelda, sest seni oli see rekord 194 327 vaatajaga tema «Avatari» (2009) nimel. «Klassikokkutulekutest» pole mõtet enam isegi rääkida.

Film, mida mõistetavatel põhjustel suure ärevusega oodati, osutus tõeliseks kordaminekuks. Seda kiidavad üksmeelselt nii kriitikud kui publik. Õnnesoovid lähevad peale stsenaristist ja režissöörist Toomi mõistagi kogu filmi meeskonnale, sest ükski linateos pole soolomeeste saavutus. Arenguruumi muidugi veel on. Kuuldavasti kogus «Helisev muusika» ENSVs linastudes poole miljoni suurusjärgus vaatajaid, aga selliseid arve ei näe me kinostatistikas enam kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles