Avo-Rein Tereping: kui EKREt ei oleks olnud, siis oleks see tulnud välja mõelda (43)

Avo-Rein Tereping
Copy
EKRE on tähelepanu pälvinud muu hulgas suurte tõrvikurongkäikudega Eesti Vabariigi aastapäeva puhul. 
EKRE on tähelepanu pälvinud muu hulgas suurte tõrvikurongkäikudega Eesti Vabariigi aastapäeva puhul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

EKRE esiletõus toob välja kõik selle, mis on «15 aastaga Euroopa rikkamaks riigiks saamise» tuhinas tähelepanuta jäänud, kirjutab Tallinna ülikooli õppejõud Avo-Rein Tereping. 

Garri Raagmaa kirjutatud lugu avab suurepäraselt praeguseks kujunenud olukorra sügavamad ja kaugemad põhjused. See, et EKRE võitis konkurentsitult Kagu-Eestis ja Pärnumaal, oleks ju pidanud hämmastunud ja segaduses Eesti parema tuleviku eest võitlejatele märku andma – midagi on viltu neis regioonides. Kui populistlikud pakkumised võidavad südameid, siis ei ole mõtet hakata võitlema lubaduste ja lubajatega, see on tavaliselt tulutu. Siis on mõtet küsida, mis jäi tähelepanuta, et need nii suurt poolehoidu leiavad. Inimeste hoiakute ja arvamuste muutmisel on ikka nii, et ei ole kuigi tulemuslik võidelda millegi vastu. Mida rohkem vastu, seda enam polariseerub ühiskond ja muutub tugevamaks vastasseis. Mõistlikum on analüüsida toimunu põhjusi ja tegelda nendega. Muidugi, kui aeg selleks ei ole juba mööda lastud.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles