«Vahetund Postimehega»: EKRE on peavoolustumas (7)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio KUKU
Raadio KUKU Foto: Raadio Kuku

Käremeelsest protestiparteist on saanud valitsuskõneluste ajal juba veidi malbem peavoolu suunas liikuv erakond, tõdesid Postimehe uurivad ajakirjanikud Urmas Jaagant ja Oliver Kund Kuku raadio saates «Vahetund Postimehega».

Sellenädalane saade keskendus Keskerakonna, EKRE ja Isamaa loodava koalitsiooni läbirääkimistele – nii juba kokkulepitule kui ka suurematele takistustele, mis alles ees ootavad.

Saatejuht Indrek Lepiku küsimusele, kas EKRE taandumine nii mõnestki suurejoonelisemast nõudmisest näitab tema peavoolustumist, vastasid mõlemad saatekülalised nõustuvalt.

«Nad on seda ise ju öelnud, et see, mida rääkisime opositsioonis, on üks asi, nüüd tuleb oma retoorikat muuta,» ütles Jaagant. Ta lisas, et küsimus on pigem selles, kas see, mida enne räägiti, oli liialdus ja vale või on seda praegune jutt.

Kundi sõnul on erakonna juhtkonnal õnnestunud seni neid kompromisse oma toetajatele hästi kommunikeerida. «Võimalik, et see valulävi ei tulegi nende läbirääkimiste jooksul vastu,» tõdes ta.

Lisaks tuli saates juttu praegu kokkulepitu hinnast, ka teiste kõnelustel osalevate erakondade siseelust ja veel eesolevatest takistustest.

Kuula järele (varasemad saated):

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles