Viola Murd: kas me oleme kriisiks valmis? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvetormid võivad tuua endaga kaose liikluses, samuti elektri- ja veekatkestusi - nendeks tuleb valmis olla. Pildil tormi ja lumesaju tõttu teelt välja sõitnud buss Aaspere kandis 2. jaanuaril 2019.
Talvetormid võivad tuua endaga kaose liikluses, samuti elektri- ja veekatkestusi - nendeks tuleb valmis olla. Pildil tormi ja lumesaju tõttu teelt välja sõitnud buss Aaspere kandis 2. jaanuaril 2019. Foto: Meelis Meilbaum

Riik on töötanud välja kriisiolukordades hakkama saamise juhised, millest on kasu igale Eesti elanikule, kirjutab siseministeeriumi pääste, kriisireguleerimise ja rahvastikutoimingute asekantsler Viola Murd.

Tänavu 9. jaanuari hommikul urahtas Saaremaal ühekorraga 14 000 külmkappi, kui need elektrivoolu katkemise tõttu välja lülitusid. Täpselt nii palju kliente jäi sel hommikul rikke tõttu elektrita. Mitu raadiot sel hetkel vaikis ja veeboilerit punase tule kustutas, mitu röstrit viskas välja liiga pehme saiaviilu? Kindlasti vähem, kuid paljude saarlaste argihommik oli häiritud.

Möödus vaid tunnike, kui esimeste Kuressaare kesklinna äride akendele ilmusid sildid: «Elektrikatkestuse lõpuni suletud, vabandame!» või «Vool võttis töövõime». Hiljem andsid vapramad kohvikud ühismeedias teada, et voolukatkestusest hoolimata serveerivad nad lõunat – kuid süüa tuleb küünlavalgel ja lõuna eest tuleb maksta sularahas, sest makseterminalid on tummad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles