Erkki Koort: müüride kaudu ühendatud (2)

Erkki Koort
, Meie Eesti toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Koort
Erkki Koort Foto: Konstantin Sednev

Piire ja müüre on alati nähtud millegi või kellegi eraldajana. Olgu selleks Suur Hiina müür või plaan rajada aed Kadriorus ümber presidendi kantselei. See, kes piiri püstitab, võtab tegevust enese kindlustamisena võimaliku agressiooni vastu, ning teisele poole jääjad võivad ehitust samuti agressioonina tõlgendada. Müüride püstitajatel on alati vastaseid.

Oli päris kummaline, et ajal, mil me tahtsime ehitada Euroopa moodsaimat piiri, kõlas samuti kriitikat Ungari aadressil. Põhjuseks toodi, et see ei aita neid. Piiri ehitamine siiski aitas Ungarit, kuid mitte Euroopat, sest rändekoridor nihkus teise kohta. Põhjused jäid alles.

Toonase rändekriisi ajal võttis üks minister samal koosolekul sõna Ungari müüri vastu ja Eesti müüri toetuseks. Aga kui see neid ei aita, miks see siis meid aitab? Koosoleku lõpuks jõudsime järeldusele, et Eesti võib ehitada ning sama võivad teha ka ungarlased.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles