Toomas Toomsalu: keda peatab piirimüür? (9)

Toomas Toomsalu
, BNSi toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Toomsalu
Toomas Toomsalu Foto: Liis Treimann

Donald Trumpi müüri ümber käivas globaalses käras on omaks võetud retoorika, et müürid ei töötavat. Ometi pole USA-Mehhiko piiritõke erand, vaid osa trendist – selle sajandi algusest saati on valmis saanud või ehitamisel vähemalt veerandsada suuremat piiritõket. Meeldib see meile või mitte, aga me elame taas üleüldisel piiritõkete kerkimise ajastul, kirjutab ajakirjanik Toomas Toomsalu.

*Kuigi Jeeriko müürid varisesid korduvalt kokku, ehitasid elanikud need uuesti üles. Miks? Tõenäoliselt seetõttu, et kivist müüri taga oli turvalisem ning müürid tegid asulast kindlama linna ja varjupaiga.

* Vastse müüri ehitas Türgi piki piiri Süüriaga. Pikkust on sellel umbes 830 kilomeetrit ning see koosneb suuremas osas kolme meetri kõrgustest betoonplokkidest.

* Kui kuulete järjekordset Euroopa poliitikut rääkimas sellest, kui edukas on ELi ja Türgi koostöö rände tõkestamisel, siis selle edu üks tagajateks on nimelt müür, mis hoiab süürlased teisel poolel kinni.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles