Raimond Kaljulaid: võime soovi korral blokeerida EKRE jõudmise valitsusse (121)

Raimond Kaljulaid
, Põhja-Tallinna linnaosa vanem (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Erik Prozes / Postimees

Tosin suuremal või vähemal määral vene kogukonda esindavat poliitikut võib soovi korral blokeerida EKRE jõudmise valitsusse, kirjutab Keskerakonna juhatusest taandunud Raimond Kaljulaid.

Usun, et Eesti ühiskonna enamuse jaoks oli esmaspäevane uudis selle kohta, et Keskerakond alustab läbirääkimisi (vabandust, konsultatsioone) EKRE-ga mõnevõrra verdtarretav.

Mis juhtus? Reformierakond võitis, Reformierakonna esinaine Kaja Kallas tegi ise võimsa tulemuse, aga läbirääkimisi peavad kolm meest, kellest mitte ükski ei ole valimisi võitnud erakonna esimees. Hüva, eks seda on ka varem ette tulnud, et valimiste võitja ei saa valitsust moodustada, ja kindlasti on ka see legitiimne meie parlamentaarses demokraatias.

Samas ma kujutan ette, milliseid raevukaid avaldusi teeksid praegu Keskerakonna poliitikud, kui hoopis Keskerakond oleks need valimised 34 mandaadiga võitnud, Jüri Ratas oleks saanud Kaja Kallasest üle kahe korra rohkem hääli, ent hoopis oravad paneksid hetkel kokku koalitsiooni EKRE-ga.

Kommentaarid (121)
Copy
Tagasi üles