Postimees 1944. aastal: Mountbatteni valelöök

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimees 11.03.1944 
Postimees 11.03.1944 Foto: dea.nlib.ee

Burma tee taasvallutamine jääb kauniks unelmaks

Tokiost. Kolme juhtiva jaapani ajalehe, «Asahi Shimbuni», «Mainitshi Shimbuni» ja «Tokio Shimbuni» juhtkirjuad käsitlevad teist Arakani tragöödiat. Pealkirja all «Bengaalia kriis» kirjutab «Asahi Shimbun», et lord Mountbatten olevat sattunud oma kurikuulsa vastuofensiivi tagajärjel armetusse olukorda, Inglastele hirmsaimaks hoobiks olevat aga briti vägede «prestiizhikaotus». Inglaste pidevad kaotused Burma piiril ei jäävat Bengaaliaski suurema mõjuta.

«Mainitshi Shimbun» seletab, et vaenlase kavad Burmat taas vallutada olevat täiesti nurjunud, tuues kaasa teise Arakani-tragöödia. India rahvusarmee koostöö jaapani vägedega olevat nende operatsioonide puhul suurima tähtsusega.

«Tokio Shimbun» rõhutab, et suured lootused, mis asetati Mountbatteni «paljukiidetud strateegiale», nimelt Burma taasvallutamine teljevaenuliste jõudude poolt, olevat täiesti nurjunud. Eriti raskeks hoobiks olevat see Tshungkingi-Hiinale. Kogu seiklus olevat osutunud valelöögiks. Ja Burma tee taasavamine jäävat kauniks unelmaks.

Postimees 11.03.1944

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles