Närtsinud jaanalinnu lõpp

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort.
Paul Manafort. Foto: AFP/SCANPIX

Kogenud poliitnõunik Paul Manafort tegutses «raha ei haise» põhimõttel. Väärikamate klientide kõrval pakkus ta oma teenuseid ka Kongo diktaatorile Mobutu Sese Sekole ja Ukraina presidendile Viktor Janukovõtšile.

Venemeelselt poliitikult saadud musta raha investeeris Manafort luksuskinnisvarasse ja absurdselt kallitesse riideesemetesse, näiteks 15 000 dollarit maksnud jaanalinnunahast jakki. Paistab, et ainus, mida ta rahaga ei teinud, oli maksude maksmine.

2016. aasta suvel Donald Trumpi presidendikampaania etteotsa lükatud Manafort meelitas kohale kahtlast Vene seltskonda ja kaks kuud pärast tööle asumist sai ta juba sule sappa. Sellest aga piisas, et sattuda teravalt uurijate huviorbiiti. Neljapäeval kohtuotsust kuulates ei olnud Manafortil enda kaitseks midagi öelda, kuid uurimisainest on tema tegevus andnud mitmeks aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles