Evelyn Sepp: Ratasel on aeg kaotamist õppida (29)

Evelyn Sepp
, Teenusmajanduse Koja nõukogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: ETV

Valimised on läbi ja enam ei ole mõtet loosungitega vehkida ja punaseid jooni vedada. Vaja on sõnastada see, mis viib Eestit edasi ja aitab lahendada päris probleeme. Kõigil on siin oma panus anda. Kiusatus Kaja Kallast grillida ei räägi muust kui väiklusest. Trikoovoor on läbi, sõbrad, kirjutab Evelyn Sepp.

Mõistan valimistulemustes pettunud nn vana vene kaardiväe survet Ratasele ja soovi kogu kaadervärk radikaalselt tagasi pöörata. Aga tunnistage lõpuks, et Savisaare fenomeni varjus soojendas end terve põlvkond vene poliitikuid, kelle arvates piisas vaid sellest, et olla venelane ja Keskerakonnas, ja see andis justkui õigustuse kõigeks: korruptsiooniks, omakasuks, edevaks laristamiseks või inimeste lollitamiseks ja hirmutamiseks. Võib-olla sai valijatel sellest lihtsalt mõõt täis ja viga pole üldse Keskerakonna uues näos?

Ma soovitaks Ratasel tõsiselt oma meeskonna venekeelsete liidrite read üle vaadata ja alustada kasvõi nullist, sest vene valijad väärivad kõikjal ausat ja head riigivalitsemist, mitte seda, mida Keskerakond neile Savisaare ajal pakkus. See aeg Eestis on läbi ja Ratasel ei ole sellega enam kuhugi edasi sõita: hea sissetulek, töökoht, elujärg ja haridus ei ole Eestis rahvus-, vaid riigipõhine hüve. Ent piisava kodanikuhariduse puudumine ja isolatsioon, mida seni kangekaelselt hoitud on, on venekeelsetele teinud uskumatu karuteene. Seletame selle kõik koos ükskord neile inimestele lõpuni lahti. Ilma hirmutamiseta. Jah, muidugi meeldis Ratase parteikaaslastele ka võimu lõhn, prožektorite sära ja tähelepanu. Ehk liigagi palju ja kiiresti, aga see on inimlik ja õpetlik, ma loodan.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles