Olesja Lagašina: Keskerakonna languse tagamaad (11)

Olesja Lagašina
, venekeelse toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Tairo Lutter

Keskerakond kaotas eestivenelaste usalduse, sest ei kaitsnud nende huve valitsuses nii nagu näiteks Tallinna või Narva linnas. Teised erakonnad neid hääli endale aga ei saa, pigem jäävad mitte-eestlased valimistel koju, kirjutab Postimehe venekeelse toimetuse juhataja Olesja Lagašina.

Parlamendivalimiste tulemus pandi nähtavasti paika juba sügisel, kui Narva keskerakondlased lõhenesid ja erakonnast lahkus üle saja inimese. Pärast seda varises partei toetus mitte-eestlaste seas kokku ja langes seitse protsenti.

Keskerakonna populaarsus kahanes mitte-eestlaste seas terve eelmise aasta: kui veel jaanuaris toetas neid 83 protsenti muukeelsetest küsitletutest, siis septembriks oli neid järele jäänud 65 protsenti (detsembriks õnnestus neil varasem reiting küll taastada, aga nagu valimised näitasid, oli see pelk illusioon).

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles