Andrei Kuzitškin: kes on Venemaa mõjuagendid? (2)

Andrei Kuzitškin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agent ajalehega
Agent ajalehega Foto: Igor Sapozhkov / PantherMedia /Scanpix

Mitte eestlased ei ole nakatunud russofoobiasse, vaid Venemaa mõjuagendid levitavad infonakkust, mis nõrgestab Eesti riigi immuunsüsteemi, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Minu viimane artikkel, milles väitsin, et eestivenelaste põhiline poliitiline ebajumal on Putin, tekitas rohkelt kisa ja kära. Kõige enam käratsesid need, keda võib täie õigusega pidada Venemaa mõjuagentideks Eestis. Ma ei taha sellega väita, nagu oleksid need inimesed Venemaa eriteenistuste kaastöötajad. Võib täiesti olla, et nad ei tegutse tellimuse peale, vaid puhtalt oma kindlaid veendumusi mööda ja omakasupüüdmatult. Asja olemust see ometi ei muuda. Nii või teisiti on ilmne, et Eesti ühismeedias ja ajakirjanduses tegutseb agaralt terve rühm isikuid, kelle infovood toetavad Venemaa huve.

Muide, ma ei taha «Venemaa mõjuagendi» staatust pidada sugugi kuritegelikuks või solvavaks, kindlasti mitte. Kui inimene on ikka südames veendunud, et Venemaa ohuga paisutatakse üle, et Vladimir Putin on toimekas ja tõhus juht ja et Eesti liigub valel rajal, siis mis seal ikka, igal inimesel on õigus oma arvamusele ja ka selle väljaütlemisele. Ainuke tingimus: pole tarvis varjata oma tõelisi tundeid Venemaa (ja Eesti) suhtes, vaid uhkelt kanda Venemaa mõjuagendi nimetust. Ehk peaks Eesti justiitsministeerium looma isikute ja organisatsioonide registri neist, kes astuvad üles välisriikide huvide esindajana. Näiteks USAs on selline register olemas ja keegi ei pea seda Ameerika riigi võimalike vaenlaste nimekirjaks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles