Toomas Tõniste: rahapesuga võitlemiseks tuleb seadusi muuta (5)

Toomas Tõniste
, rahandusminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapesu. Foto on illustreeriv.
Rahapesu. Foto on illustreeriv. Foto: PantherMedia/Scanpix

Hoolimata praegu avalikuks tulevatest mineviku juhtumitest võib tõdeda, et nii pangad kui ka ametiasutused suudavad täna rahapesu üsna tõhusalt ennetada ja tõkestada, kirjutab rahandusminister Toomas Tõniste, lisades, et teha on siiski veel palju. 

On hea, et toonased sündmused päevavalgele tulevad, see on suuresti meedia teene. Halb on aga, et igapäevased uued infokillud jätavad mulje, nagu oleks tegemist jooksva probleemiga. Oluline on meeles pidada, et me räägime aastate 2007–2015 sündmustest. Danske juhtumist saadik on palju arenenud nii Eesti ja Euroopa õigusraamistik kui asutuste võimekus ning koostöö. Finantsinspektsioon ja rahapesu andmebüroo on kinnitanud, et praegu on rahapesuriskid panganduses oluliselt väiksemad, aga endiselt palju on ka teha, sest maailm ja tehnilised võimalused arenevad edasi. Mineviku tõde selgitades ei tohi unustada uusi rahvusvahelisi ohte.

Seninägematu avalikkus ei tähenda seninägematut probleemi

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles