Õpetajate Leht 1. märtsil: last kasvatab terve küla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht 1. märtsil.
Õpetajate Leht 1. märtsil. Foto: Õpetajate Leht

Õpetajate Leht 1. märtsil:

Last kasvatab terve küla

Kui seni on probleemidega laste kasvatamine olnud kooli ja kodu õlgadel, siis nüüd on hakanud oma panust andma ka kohalikud omavalitsused, leides raskustesse sattunud lastele ja peredele tugiisikuid, korraldades lapsevanematele lapsega suhtlemise koolitusi jms. Artiklis antakse ülevaade ka vanemlusprogrammi «Imelised aastad» tegevusest.

Üks protsent ‒ väike samm Eestile, suur samm teadusele

Miks teadlased ikka veel protestivad? Eelmise aasta lõpus lepiti ju kokku, et järgneva kolme aasta jooksul tõuseb teadusrahastus ühe protsendini sisemajanduse kogutoodangust. Protestimise põhjus on, et riik ei usalda ega väärtusta oma teadlasi, kirjutab TÜ füüsika instituudi direktor Toomas Plank 

Oh seda rõõmu: koolirõõmu problemaatikast

Haljala kooli õpetaja Martin Pent kirjutab, et rääkida mingist süstemaatilisest õnnetusest, mida õpilased päevast päeva kooli tõttu kogevad, on lihtsalt väär ning haridustöötajaid diskrediteeriv. «Vähim, mida saab teha, on lõpetada umbluu sellest, et õpilased on kohutavalt õnnetud ning et üldhariduskool ja õpetajad on selles süüdi,» leiab ta.

Tund, kust kõik tahavad põgeneda

Põgenemistoast välja arendatud õppemäng «EduScape» võimaldab muuta loodusainete õppimise seikluslikuks ja põnevaks. See projekt pääses «Ajujahi» konkursil 30 kõige parema sekka. 

Pythagorase teoreem ja teised teemad Opiqu õpikeskkonnas

Kose õpetaja Kärt Matiisen selgitab Pythagorase teoreemi näite põhjal, kuidas saab Opiqu veebikeskkonnas matemaatikat õppida. 

Oskuste õpe rikastab meie käitumisrepertuaari 

Kipume kergesti ülekeeval lapsel soovitama maha rahuneda, selle asemel et õpetada, kuidas oma keha ja mõtteid jahutada. Täiskasvanuna annamegi korraldusi ega mõtle, et lastel võib nappida elukogemusi ja oskusi neid korraldusi täita. Aga prooviks probleeme käsitleda oskustena, mida laps saab ära õppida? Selgitusi oskuste õppe kohta jagab kliiniline psühholoog Angela Jakobson.

Anne Luik: «Taastagem kooliaiad»

Kirglik maheda Eesti eestkõneleja, maaülikooli emeriitprofessor, vastne teaduse elutöö preemia laureaat Anne Luik on rahvusvaheliselt tunnustatud teadlane. Ta on õpetanud tuhandeid tudengeid ning ka lasteaia- ja koolilaste suur sõber. 

Demokraatlikus koolis on võimul lapsed 

Demokraatlikust koolisüsteemist on olnud siin-seal juttu, selle olemus jääb aga tabamatuks seni, kuni oma silmaga ei näe. Õnneliku juhuse läbi sattus Tartu kunstikooli õpetaja Anne Rudanovski oma ümbermaailmareisil kahte Iisraeli demokraatlikku kooli Tel Avivi lähistel ja jagab lugejaile oma muljeid.

Helika lasteaia pool sajandit. Tähistame!

Tartu Helika lasteaial täitus 5. veebruaril 50 tegutsemisaastat, mida tähistati suure ja meeleoluka peoga. Peoks valmistumisest ja maja piduehtesse seadmisest, samuti lasteaia tegemistest laiemalt kirjutab õpetaja Kätlin Susi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles