Postimees 1999. aastal: Euroopa upub lumemöllu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse Alpid.
Prantsuse Alpid. Foto: EMMANUEL FOUDROT/REUTERS

Nädalavahetusel Alpides alanud lumelaviinid ei ilmuta vaibumise märke, seni on lumemöll nõudnud 28 inimese elu, kümnete lume alla mattunute saatus on seni teadmata. Lume tõttu on maailmast ära lõigatud tuhanded suusakuurortidesse puhkama sõitnud, samuti kohalikud elanikud.

Suurimat lõivu on loodusestiihia nõudnud Austria-Šveitsi piiril asuvas Galtüri mägikuurordis, kus eileõhtustel teadetel oli leitud 16 surnukeha. Ohvrite arv Galtüris ja selle ümbruskonnas võib aga veel kasvada, sest laviinid pole oma tegevust lõpetanud, alles eile tabas laviin Galtüri naaberlinna Ischgali. Šveitsis on Itaalia piiri lähedal asuvas Evolene kuurordis hukkunud kaheksa inimest, teateid hukkunutest on ka Prantsusmaalt, Saksamaalt ja Itaaliast.

Eesti välisministeeriumi kinnitusel on neil andmeid viie Alpidesse puhkama sõitnud inimese kohta, kõik nad olevat elu ja tervise juures.

Postimees 25.02.1999

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles