Katri Raik: liiklusõnnetuse taga on inimene (2)

Katri Raik
, siseminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Tori vallas.
Liiklusõnnetus Tori vallas. Foto: Kaspar Pokk

Sõltumata aastaajast on Eesti teedel avariisid, teelt väljasõitmisi ja surmasid, mistõttu pole probleemi ühisnimetajaks ilm, kirjutab siseminister Katri Raik.

Aasta on alanud keeruliste liiklusolude ja arvukate õnnetustega. Kuna elan Narvas, sõidan mitmeid kordi nädalas erineval kellaajal Peterburi maanteed mööda, mis vahepeal on muutunud üherealiseks, ning näen arvukaid väiksemaid ja suuremaid liiklusõnnetusi. Viimase aja «rekord» on neli (väike-)avariid teelõigul Narva-Sillamäe. Eriti ränk on praegune aastaaeg. Ent avariid, teelt väljasõitmised ja ka liiklussurmad iseloomustavad iga aastaaega, seega pole ühiseks nimetajaks ilm.

Jaanuarikuu lõpus kogunes valitsuse liikluskomisjon, kus keskenduti talihooldusele ja talvise liiklusjärelevalvega seotud probleemkohtadele. Talvel nõuab liikluses osalemine lisatähelepanu, see on üheselt selge. Juhin tähelepanu teemadele, millele minu hinnangul lähiajal põhjalikumat keskenduma peab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles