Tarmo Pikner: «must materjal» on vaja mõistuse keelde ümber tõlkida (1)

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes / Postimees

Õiget valimiste põhiteemat välja kujunenud polegi, kuid salamisi tikub vestlusesse «musta materjali», mida tõe pähe arutada võetakse, kirjutab kolumnist Tarmo Pikner.

Hulk tikutuld on tühja põlenud, otsides ja leidmata käimasolevate valimiste põhikonflikti. Nagu pole seni Eesti endale Nokiat saanud, tundub, et ka põhikonflikt jääb leidmata. Teisisõnu, valimiste põhikonflikt avaneb oma täielikus hiilguses ja karmis alastuses valitsuskoalitsiooni kokkupanekul märtsikuus. Ja võite kindlad olla, siis juba vahendeid ei valita ja käiku läheb kõik, mis valimisdebattides viisakust teeseldes ütlemata jäi. 

Küll üritas endine sots ja riigikogu tooli ebamugavaks põlanud Mihkel Raud riidu üles kiskuda, tulistades kolmest rauast korraga, kuid istuv peaminister Jüri Ratas ja samale istmele pürgiv Kaja Kallas ei läinud liimile. Ratast aitas tema ümmarguse jutu veeretamine loomulikus headuses, mida saatsid stuudiokülaliste naerupahvakad. Kallas oli aga vahepeal (kui Raud Ameerikas oli) võtnud esinemiskoolituse tunde, mida ta ühes teises saates Ingrid Veidenbergile ka üles tunnistas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles