Põim Kama: miks on munitsipaallehed teinekord hädavajalikud? (5)

Põim Kama
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põim Kama
Põim Kama Foto: Valga vallavalitsus

Juhtumeid, kus vallaleht muutub võimuerakonna häälekandjaks on tuvastatud küll ja veel. Mis aga puutub turu solkimisse, siis paneb olukord vähemalt meil siin Valgamaa meediamaastikul küsima – millise turu? kirjutab Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Põim Kama. 

Juba mõnda aega on kriitika all munitsipaalrahade eest välja antavad valdade-linnade infolehed. Riigikontrollile on pinnuks silmas nende rakendamine poliitiliste huvide teenistusse. President Kersti Kaljulaid väljendas aga möödunud nädalal muret konkurentsi mõjust erameediale, nimetades vallaeelarvest välja antavaid lehti turu solkimiseks.

Jah, avaliku raha eest tehtavatel lehtedel on oht politiseeruda. Kujutlege näiteks kümne tuhandese tiraažiga lehte, mis jõuab tasuta iga valija postkasti – mõistetavalt on poliitikute jaoks tegemist ahvatleva platvormiga. Juhtumeid, kus vallaleht muutub võimuerakonna häälekandjaks on tuvastatud küll ja veel. Mis aga puutub turu solkimisse, siis paneb olukord vähemalt meil siin Valgamaa meediamaastikul küsima – millise turu?

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles