Urmas Tooming: kuhu auto parkida?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Lasnamäe, Mustamäe ja Õismäe inimesed kurdavad, et pole kuhugi autot parkida, lihtsalt ei jätku ruumi. Samas jätavad nad ütlemata, et soovivad oma neljarattalise sõbra just maja juurde ja korteriakende all jätta.

Põhjus ikka selles, et saaks igal hetkel vaadata, kas auto alles või ega sõidukiga ole midagi hirmsat juhtunud. Kui niisugusest mõtteviisist lähtuda, siis jääb magalarajoonides parkimiskohti kindlasti väheks.

Samas on kõigil Tallinna «mägedel », eriti aga Lasnamäel, piisavalt suuri tasulisi parklaid, mis seisavad pooltühjalt. Kui need asuvadki autoomaniku kodumajast mõnesaja meetri kaugusel, siis ega väike jalutuskäik hommikul ja pärast tööd kellegi tervisele halba tee.

Muidugi võivad inimesed öelda, et niigi rasked ajad ja raha napib, miks ma pean veel autokoha eest maksma. Ka see on õige, aga sel juhul tuleb autole mingi kindel koht leida ning hoopis ühissõidukitega tööl käima hakata.

Usinamad korteriühistud on aga ohjad enda kätte võtnud ning hakanud oma elamute juurde eraldi parklaid rajama. Mõte on kindlasti hea, sest Tallinna linn maksab ühistu tehtud kulutustest 70 protsenti kinni. Sedamoodi mõtlejaid tuleb aina juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles