2 nädalat valimisteni. Agu Uudelepp: otsustamise otsetee (2)

Agu Uudelepp
, poliitikavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi valimisteni on jäänud vaid loetud päevad, ei pruugi lõpliku valiku tegemine olla esmapilgul sugugi kerge. Samas pole selles ka mitte midagi võimatut, kui võtta appi lihtne loogika ja usaldada samas ka oma südametunnistust, kirjutab poliitikavaatleja Agu Uudelepp.

Paari päeva pärast saab valimistel juba häält anda. Tunnistan, et nädala algul polnud mul veel aimugi, keda valida. Niivõrd viimasele hetkele jäämist viimase veerandsajandi jooksul ei mäletagi.

Igav kampaania, hüplevad debatid, õõnsad loosungid, katteta äraostmislubadused – seda kõike on juba tüütuseni lahatud. Millest ei ole veel räägitud, on see, kuidas tegelikult sisuline otsus langetada.

Kõigile julgustuseks: lahendus on olemas. Tõsi, mitte hirmlihtne, sest natuke peab ise ka vaeva nägema.

Esimene reegel on lihtne: kõiki massimeedias pakutavaid nn valimisabilisi võib ju oma lõbuks proovida, kuid sisuliseks otsustamiseks need tõesti ei kõlba. Teaduses ei tõesta isikliku kogemusega midagi, kuid ajalehte ilmestada ikka võib.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles