Kiuslik küsimus EKRE-le: mis parempoolsed te sellised olete? (37)

Jaak Madison
, riigikogu liige (EKRE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Postimees uuris, kui parempoolne on EKRE, kes lubab rikkalikult hüvesid jagada ja toetada riigi sekkumist majandusse. Vastab erakonna aseesimees Jaak Madison.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on kahtlusteta paremkonservatiivne erakond, mis seisab ettevõtlusvabaduse eest. Samas ei tähenda parempoolsus seda, et ühiskonna nõrgemad osalised peaks jääma tähelepanu ja abita. Inimväärne pension, sotsiaalsüsteem, erivajadustega inimeste aitamine või iga inimese ligipääs arstiabile ei ole parem- või vasakpoolne küsimus. See on ühiskonna küsimus.

Konservatiivide majandusprogramm on välja töötatud selleks, et anda tõuge majanduskasvule ja luua keskkond, kus ettevõtjaid ei kägistaks bürokraatia või tapvad maksud. Selleks näeme näiteks käibemaksu alandamist 15 protsendile. Meie majandustoimkond arvutas koos ekspertidega välja, et majanduskasvule annab see üle kahe protsendi lisakasvu aastas.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles