Näidislahing valijatele

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron Foto: LUDOVIC MARIN/AFP/Scanpix

Mullu suvest on armastanud Itaaliat valitsevad populistid ja liberaalse Euroopa eestkõneleja Prantsuse president Emmanuel Macron piike ristata. Selle poliitlavastuse viimatises vaatuses kutsus Pariis oma saadiku Itaaliast koju.

Eelmine kord, kui Prantsusmaa kutsus saadiku Itaaliast ära, oli aasta 1940 ning Benito Mussolini oli kuulutanud neile sõja. Nüüd pole kahurituld üle Alpide oodata: tegu on kõigest europarlamendi kampaaniaga.

Luigi Di Maio ja Matteo Salvini saavad piiritagusused valitsusvastased kollavestid rakendada oma sõnumi teenistusse, aga ka Macronile võib lõpuks tülist kasu tõusta. Tänavatel marssivad kollavestid on lõhenenud ning nende ridadest välja kasvanud mitu Brüsselisse kippuvat liikumist ei söö mitte ära ainult üksteise toetust, vaid võtavad hääli ka paremäärmusliku Marine Le Peni erakonnalt, mis on teinud Macroni partei taas Prantsusmaa populaarseimaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles