Taavi Aas: kollase maasea aasta pakub ka võimalusi Eestile (2)

Taavi Aas
, Tallinna linnapea (KE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Hiinlased tunnevad Eesti vastu suurt huvi, kirjutab Tallinna linnapea Taavi Aas (Keskerakond).

Äsja alanud kollase maasea aasta peaks traditsioonide kohaselt tähendama kahe jalaga maa peal olemist, raha, aga ka elunaudingute võimalusi. Rõõm oli näha, et paari päeva eest Tallinnasse Vabaduse väljakule oli tulnud Hiina uut aastat tähistama nii palju inimesi. Siia jõudnud Hiina artistid olid Tallinna ja Pekingi vahelise koostöö reaalsed esindajad. Vaatame uue aasta puhul meiegi Tallinna ja Eesti seisukohalt Hiina poole.

Sea aastale iseloomulikke elunaudinguid lubaks justkui Hiina riigi juubeliaasta. Hiina Rahvavabariik tähistab tänavu 70. juubelit. Juubilar on heas seisus ja uudishimulik. Donald Trumpi muutliku lähenemise kõrval mõjuvad hiinlased rahulikena ja nende käitumine maailmas on suhteliselt ennustatav. Ja paistab, et hiinlased, olles kahe jalaga maas, kasutavad ära seda võrdlust üha enam enda hüveks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles