Must hobune

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kitt.
Robert Kitt. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Panga presidendivalimise avapauk tõi kandidaadi, keda ei osanud oodata peaaegu mitte keegi. Liiguvad sahinad, et veel nädal-kaks varem ei teadnud Swedbank Eesti peadirektor Robert Kitt vist ka ise, et ta hakkab kõrgele postile pürgima.

Erinevalt kahest teisest kandidaadist, Eesti Panga asepresidendist Madis Müllerist ja rahandusministeeriumi asekantslerist Märten Rossist, kes on olnud samuti keskpanga asepresident, tuleb Kitt nii-öelda põllult. On ta ju neist kolmest ainus, kes on töötanud kogu aeg erasektoris – praegu Eesti suurima panga juhina.

Lõppenud nädalal teatas Kiti juhitud pank, et teenis 207 miljonit eurot kasumit, mis olevat kuuldavasti olnud veidi ehmatav ka juhile endale. Hakati ju sel nädalal taas arutlema Rootsi pankade hiigelkasumite üle, mis riigist välja viiakse. Nii suurt kasumit pole pank saanud alates vähemalt 2011. aastast, võib-olla isegi mitte kunagi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles