Edasi 1959. aastal: arreteerimised Belgia Kongos jätkuvad (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude propagandaplakat. Pilt on illustratiivne.
Nõukogude propagandaplakat. Pilt on illustratiivne. Foto: Streetcarnage.com

Ajaleht Times avaldas oma Brüsseli korrespondendi artikli olukorrast Belgia Kongos. Artiklis konstateeritakse, et «aafriklaste arreteerimine jätkub». «Leopoldsville’i piirkonnas jätkab politsei oma operatsioone aafriklaste kvartalites,» kirjutab korrespondent. «Tyssville’is puhkeb ajuti rahutusi... Arvatakse, et rahutused on puhkenud ka Stanleyville’is.»

Times konstateerib, et on nurjunud katsed seletada rahvuslikku vabadusliikumist Belgia-Kongos «kommunismi sisseimbumisega». Ajalehe teatest nähtub, et sellel asumaal toimuvate sündmuste tõeliseks põhjuseks on asjaolu, et «paljud aafriklased tahavad sõltumatust, mis nende arvates tähendab võrdsete poliitiliste õiguste saamist ja üheõiguslust riigiteenistuse kõigile ametikohtadele pääsemiseks. Nad taotlevad resoluutselt liikumisvabadust, ühiskondlikesse organisatsioonidesse koondumise vabadust ning usu- ja trükivabadust.»

4.2.1959

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles