Õpetajate Lehes sel reedel: kuidas kaitsta õpilast?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Õpetajate Lehes 1. veebruaril:

Õpetajate Leht 1.02
Õpetajate Leht 1.02 Foto: Õpetajate Leht

Veelahe üld- ja kutsehariduse vahel suureneb praeguste õppekavadega

Alanud aastal peaks eri tüüpi haridusasutuste koostöö muutuma tihedamaks ja luuakse täiendavaid võimalusi, et kujundada igale õppijale sobivaim õpitee, on kirjas riiklikes dokumentides. Kui kaugel on tegelikkus ideaalist? Juurdlust viisid läbi asjatundjad: Tartu Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi, Tartu kutsehariduskeskuse direktor Tõnis Lukas, Tartu kunstikooli direktor Kadi Kreis ja Võrumaa kutsehariduskeskuse direktor Tanel Linnus.

Kuidas kaitsta õpilast?

Viimastel aastatel välja pakutud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatused, aga ka mitmesugused määrused, mis reguleerivad õppetöö korraldust ja turvalisust, ei ole Paikuse põhikooli direktori Aare Külaotsa hinnangul rakendatavad ega aita kuidagi kooli ees seisvaid probleeme lahendada. Põhjuseks on asjaolu, et last käsitletakse nendes väljakujunenud isiksusena, kellel on vastutustunne ning kelle soovid, huvid ja õigused on primaarsed. Nii tulebki välja, et näiteks eelnõu, mis peaks aitama reguleerida koolipäeva pikkust ja korraldust, aitab kaitsta õpilast kooli ja õppimise eest. Selle eelnõu vastuvõtmisega paistab väga kiire olevat.

Kultuurisündmus

Kultuurisündmuse erileht annab ülevaate eesootavatest kultuurisündmustest: teatris saab näha põnevaid uuslavastusi, kontserdisaalis nautida häid kontserte. Kinno jõuab Eesti Vabariigi sünnipäeva eel mängufilm «Tõde ja õigus», millest räägib lähemalt filmi stsenarist ja režissöör Tanel Toom.

Nõudlik muusikaõpetaja Anneli Mäeots

Ellerheina lastekoori dirigent Anneli Mäeots on kogu oma elu pühendanud muusikale – õpetanud ja õpetab praegugi laulmist ja koorijuhtimist. Tema elutööd tunnustati Heino Kaljuste nimelise stipendiumiga.  

Kutsekooli võimalused: võistlused ja avatud uksed

Pärnumaa kutsehariduskeskuses peeti kahe päeva jooksul kutsemeistrivõistlusi 19 erialal ja korraldati lahtiste uste ning tehnoloogiapäevi põhikooliõpilastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles