Peeter Espak: ärge alluge ideoloogilistele ähvardustele (4)

Peeter Espak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Espak
Peeter Espak Foto: Margus Ansu / Postimees

Margus Oti artikkel MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut (ÜI) vastu Sirbis (25.03) ei ole käsitletav ideoloogilise hinnangu andmise või vaieldavatele aspektidele tähelepanu osutamisena, vaid otsese ja tõenäoliselt teadliku valetamisena. Kuna esitatud süüdistused on väga tõsised ja lausa jahmatamapanevad, esitan punkt punkti haaval väidetut ümberlükkavad näited ja selgitused, kirjutab MTÜ Ühiskonnauuringute Instituui juhataja Peeter Espak. 

Ott väidab, et ÜI on eelkõige «mõjutusasutuse esitamine teadus­asutusena», sest instituuti «ei saa nimetada instituudiks ja seal ei tegeleta sotsioloogilise uurimistegevusega», sest ühingu nimekirjas on politoloog, ajaloolane ja usundiloolane. Tegemist ei olevat uurimisasutusega, vaid paremkonservatiivse mõjutusrühmaga.

Esmalt, Ühiskonnauuringute Instituut ei ole algusest peale soovinudki esitleda ennast teadusasutusena ning instituudi kodulehel on selgelt kirjas, et ollakse «mõttekoda, mille eesmärgiks on selgitada välja Eesti inimeste arvamusi ühiskondlikult olulistel päevakajalistel teemadel ning neid laiemalt tutvustada. ÜI missiooniks on kajastada laiapõhjaliselt Eesti inimeste väärtushinnanguid.» Tegevuses kasutatakse ekspertide ja teadlaste abi. Üldjuhtumil anname oma andmeid kasutamiseks tudengitele ja teadlastele uurimistöödeks, kellelt eeldame küll ÜIle viitamist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles