Edasi 1986. aastal: teha lõpp Iisraeli kuritegudele! (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude propagandaplakat Iisraelist. Pilt on illustratiivne.
Nõukogude propagandaplakat Iisraelist. Pilt on illustratiivne. Foto: Sovietpropaganda.org

ÜRO Julgeolekunõukogus, kus jätkuvalt arutatakse pingelist olukorda hõivatud Araabia aladel, nõuavad väitlusest osavõtjad resoluutsete meetmete rakendamist, et teha lõpp Iisraeli kuritegudele Araabia aladel ja tema agressioonile naaberriikide vastu. Maailmaorganisatsiooni esindajad märgivad nördimusega, et Iisraeli ja tema ookeanitaguse partneri süü tõttu peab Julgeolekunõukogu juba rahvusvahelise rahuaasta esimestest päevadest peale arutama agressiooni hoogustumist, mis ohustab ülemaailmset rahu ja julgeolekut.

Nagu märkisid Alžeeria, Gaana, Tuneesia, India, Iraani ja teiste maade alalised esindajad ÜROs, samuti Islami Konverentsi peasekretär S. Š. Pirzada, ei saa Tel Avivi viimaseid aktsioone muhamedi pühapaikade rüvetamisel käsitleda lahus Iisraeli üldisest poliitikast okupeeritud Araabia aladel. See poliitika on suunatud nende alade plaanipärasele annekteerimisele, Palestiina rahva võõrandamatute õiguste eitamisele, lakkamatu relvaagressiooni teostamisele araabia riikide vastu.

Seejuures, nagu rõhutas Mauretaania alaline esindaja ÜROs, sarnaneb Iisraeli okupantide «käekiri» hitlerlike natside ja LAV rassistide omaga.

29.1.1986

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles