Viktor Trasberg: kas Eesti maksusüsteem ongi juba astmeline? Kahjuks ei ole (9)

Viktor Trasberg
, TÜ majandusteooria dotsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Trasberg.
Viktor Trasberg. Foto: Erakogu

Meielaadne proportsionaalne tulumaks on eranditult endistes nõukogude liiduvabariikides ja mõnes vaeses Ida-Euroopa riigis. Kaasa arvatud mõnes paranoiapiirkonnas nagu Transnistrias ja Lõuna-Osseetias. Kas see on seltskond, kellega Eesti tahab vaimselt või maailmavaateliselt samastuda? küsib Keskerakonna ridades riigikokku kandideeriv Tartu Ülikooli majandusteooria dotsent Viktor Trasberg.

Kas olete tähele pannud, kes räägivad Eestis maksudest. Need on poliitikud, meediategelased ja ettevõtjad, kellel on mingi konkreetne oma asi ajada. Keda pole aga näha – need on Eesti majandusteadlased. Kuna tegemist on teemaga, kus tuleb teatud mõttes poliitiline pool valida, siis parem las olla. Üheks selliseks tabuteemaks on kujunenud ka indiviidi tulumaks.

Füüsilise isiku tulumaksu teema Eestis on lihtne – kas ollakse astmelise tulumaksu poolt või vastu. Ja ongi jutt lõppenud. Mingit sisulist arutelu ja tõsiste argumentide laualetoomist pole näha ega kuulda. Aga kas siis peaks?

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles