Maie Tuulik: miks politseinikku ei tohi sõimata, aga õpetajat tohib? (17)

Maie Tuulik
, kasvatusteadlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitund. Pilt on illustratiivne.
Koolitund. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Kes ja kus peaks astuma esimese sammu õpetaja kaitseks, küsib kasvatusteadlane Maie Tuulik seoses 22. jaanuaril Postimehes ilmunud Martin Ehala artiklitega «Väärkohtlemine on ületamas õpetajate taluvuse piiri» ja «Meie oma Koeraküla».

Teema pole üldse mitte uus. Õpetajate lehes on ilmunud mitmeid lugusid sellest, kuhu lastepoolne vägivald asjaosalised viib. Mõnikord otse kohtupinki. Näiteks Lüganuse kooli noore neiu rusikahoop oma õpetaja näkku 2002. aastal. Ka kohtusaalist ei tulnud lahendust, sest lööja ei tunnistanud oma eksimust. Kust selline jõhkrus ja viha oma õpetaja(te) vastu, küsiti lehes.

Või teine lugu 2007. aastast. Teismeline poiss, kes ei allu õpetaja korraldusele ja sõimab õpetajat litsiks.

15-aastase tööstaažiga naisõpetaja läheb endast välja ja annab poisile kõrvakiilu ning palub noorsoopolitseilt ropendava poisi suhtes abi. Noorsoopolitsei viib poisi küll ära, kuid teatab talle, et hoopis õpetaja saab karistada ning peab töölt lahkuma.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles