Postimees 1994. aastal: videoklipile president Merist pandi ETVs veto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Meri.
Lennart Meri. Foto: Toomas Huik.

Eesti Televisiooni peadirektor Hagi Šein ei lubanud reede õhtul eetrisse videoklippi lauluga «Eestile on kombeks üks president korraga».

Riiklik kommertsjaam Raadio 2 teatas laupäeva hommikul viitega ETV meelelahutussaadete peatoimetajale Jüri Pihelile, et Šeini arvates võinuks klipp president Lennart Meri väärikust solvata.

Laulu autor Alo Mattiisen ütles Kuku raadiole, et viimati keelasid tema laulu esitamise ETVs kommunistidest võimumehed 1987. aastal. Toona sattus löögi alla keskkonnakaitseline laul «Ei ole üksi ükski maa».

Klipp oli loodud taustaks viimase nädala Eesti ühele populaarseimale laulule, milles on tekstina kasutatud väljavõtteid president Meri, peaminister Mart Laari ja teiste poliitikute kõnede salvestistest. Laulu refrääni «laulab» president Meri ise sõnadega «Eestile on kombeks üks president korraga».

17.1.1994

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles