Summutatud hääl sai võidu

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahaf Mohammed al-Qunun
Rahaf Mohammed al-Qunun Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS/Scanpix

Tai võimud teatasid eile, et läinud nädala lõpus end Bangkoki lennujaama hotellituppa barrikadeerinud Saudi Araabiast pärit 18-aastane Rahaf Mohammed al-Qunun saab seda, mida soovis: asüüli Austraalias.

Tütarlaps teadis, mis teda pere juurde naastes ootab: vägivald ja suure tõenäosusega ka surm. Islamiusu hülgamise tõttu võinuks talle osaks saada ka vangistus. Ta otsustas kohutavast saatusest pääsemiseks kasutada oma ainsat relva – häält.Kas ühe väärkoheldud Saudi naise edulugu muudab midagi teiste tema soo- ja maakaaslaste jaoks, kes on sunnitud piiranguid ja hirmu edasi taluma, on vaid spekulatsioon. Samas tõestab al-Qununi lugu, milleks on võimeline sotsiaalmeedia ja rahvusvaheline üldsus ning igaüks meist, kel on tahet ja südikust represseerijale vastu astuda. Miks me seda võimu ometi rohkem ära ei kasuta?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles