Andrei Kuzitškin: Keskerakonna «Õiglane riik kõigile» – Lasnamäe vanadaam kardab, et ta visatakse korterist välja, kuigi põhjust pole (1)

Andrei Kuzitškin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raissa Tedrekull.
Raissa Tedrekull. Foto: Erakogu

Lasnamäel elab vanadaam nimega Raissa Tedrekull. Ta elab täna asjatult hirmus, et jääb kuuse alla. See paraku ei ole sugugi paranoia, vaid kartus juba juhtunu kordumise ees.  Elu hammasrataste vahel jäänud naine on äärmiselt pettunud pensionäride hääli püüdvas Keskerakonnas, keda on muidu kogu aeg valinud. Ta usub, et keskerakondlaste võimu all olev Tallinn, kelle käes on õigus otsustada, kas ta saab müüa oma korterit või mitte, on talle liiga teinud. Kolumnist Andrei Kuzitškin küsib, kas tõesti oli raske korraldada tema kohtumine hooldajaga ja kõnelda vanainimesega inimlikus keeles, aga mitte kantseliidis ning selgitada, et ta jääb endiselt korteriomanikuks.

Raissa Tedrekull sündis 1937. aastal Volga ääres Sõzrani linnakeses. 1946. aastal saadeti tema isa tööle Tartusse raudteevalitsuse ülemaks. Nii sattus väike Raissa Eestisse, millega sidus oma elu igaveseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles