Edasi 1990. aastal: kus elab Arnold Rüütel?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsimärk. Foto on illustratiivne.
Küsimärk. Foto on illustratiivne. Foto: Chroniquevirgule.canalblog.com

EKP KK pleenumil esitati saadikukandidaadiks Tartus praegune Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees Arnold Rüütel. Vastavalt uuele valimisseadusele peab saadikukandidaat elama või töötama piirkonnas, kus ta kandideerib. Nagu iga eestlane teab, töötab Rüütel põhiliselt Tallinnas ja Moskvas, küll aga pidavat ta Tartus elama.

Taksojuht, kellega koos Tähtverre sõitsime, teadis seda maja hästi: «Ja-jah, siit tellitakse pidevalt Rüütli nimele taksot, sõidab üks noor tüdruk lapse ja pikajuukselise noore mehega. Nad maksavad alati kopikapealt!»

Kellaandmise peale tuli kõrvalmaja ukse peale hallipäine vanaproua: «Ah «Edasist?» Olge kena, astuge edasi. Mina võin kinnitada, et Arnold Rüütel elab siin. Ta teeb kõik ise: puhastab tänavat, parandab katust, lõhub puid. Kevadeti toimetab aias, kogu aed on tema tehtud ja hoolitsetud. Tõsi, praegu on tal vähe aega ja ta saab siin olla vaid nädalalõppudel. Viimane kord olime koos aastavahetusel. Meil on selline komme, et peale südaööd koguneme tänavale ja soovime üksteisele õnne. Siis ütles Arnold Rüütel ka, et see aasta tuleb Eestile raske. Arnold Rüütel ise on väga meeldiv, tasakaalukas ja töökas.»

11.1.1990

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles