Müür Trumpi müüri ees (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi.
USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Pärast kaheksa-aastast pausi taas USA kongressi esindajatekoja spiikriks valitud 78-aastane Nancy Pelosi seadis rindejoone lahingus president Donald Trumpiga kohe paika. Kogenud demokraadi esimene samm oli võtta vastu eelnõud, mis teeks lõpu valitsusasutuste tööseisakule, andmata seejuures sentigi Trumpi piirimüürile.

«Me ei ehita müüri. Kas kellelgi on kahtlusi, et me ei ehita müüri? Sellega on nüüd korras,» teatas ta kaljukindlalt.

Ühtlasi on Pelosi viimasel ajal korduvalt meenutanud Trumpi kõikuvat jalgealust seoses tema Vene-sidemete uurimisega ning jätnud õhku võimaluse, et ühel hetkel võtab ta ette riigipea tagandamise.

Samas pole Pelosi ise vaenlasteta: võis ju oodata, et vabariiklased tahavad temast lahti saada, kuid paljud nooremad demokraadidki nõuavad põlvkonnavahetust. On ju Pelosi olnud kongressis kauem, kui mõnel selle liikmel on eluaastaid. Nende survel lubas Pelosi, et paneb 2022. aastal spiikrihaamri lõplikult maha.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles