Mitte üksnes viimaste uudiste ajakirjandus

Merili Nikkolo
, Postimehe vastutav väljaandja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Eesti logo.
Meie Eesti logo. Foto: Pm

Milline peaks Eesti olema viie, kümne või viiekümne aasta pärast? Millised valdkonnad vajaksid eelkõige tähelepanu? Kuidas Postimees saaks neid teemasid senisest rohkem luubi alla tõsta? Pakkuda enam analüüsi, ärgitada debatti, aidata kaasa tarkade otsuste tegemisele? Kuidas hoida Eestile olulisi teemasid ja lahendamist vajavaid muresid lugeja radaril, nii et igapäevatuhinas ei kaoks silme eest kaugem siht?

Esitasime neid küsimusi endale Postimehes suve eel. Selle tulemusena alustas oktoobris erirubriik Meie Eesti, mis koondab alamrubriike, mida valides sõnastasime valdkonnad, mis tuleks eelkõige tähelepanu alla võtta. Iga alamrubriik ilmub kord nädalas ja igal neist on oma toimetaja, kes on vastavat valdkonda uurinud ja sellega tegelenud.

Eelmisel aastal tegime algust nelja rubriigiga: rahvastik (toimetaja Lea Danilson-Järg), haridus ja teadus (Martin Ehala), riigikorraldus (Aimar Altosaar), keskkond (Kaido Kama). Jaanuari teisest nädalast lisandub julgeolek, mida veab Erkki Koort.

See sari pole kõige viimaste uudiste ajakirjandus, vaid proovib käsitleda ühiskonnas tähtsaid teemasid ja probleeme süvitsi ja analüütiliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles