100 000 korda Eia!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Aun
Anu Aun Foto: Tairo Lutter

Anu Auna (38) perefilm «Eia jõulud Tondikakul» astus pühade ajal filmide klubisse, mis on kogunud üle 100 000 piletiostja. Samale tasemele jõudis tänavu Eesti filmidest veel kevadel linastunud Moonika Siimetsa «Seltsimees laps», kusjuures «Eia jõulud» jõudsid ümmarguse arvuni veel kiiremini kui Siimetsa film.

Peale vaieldamatult positiivsete emotsioonide ja väikese hingevärina, mida film vaatajates tekitab, on tähelepanuväärne ka see, et on julgetud teha žanripuhas jõululugu. Ega eks iga muusik tahaks kirjutada ülipopulaarse jõulaulu, sest siis oleks mitu aastat leib muretult laual. Aga näe, vaid vähesed saavad hakkama. Anu Aun sai.

Jääb veel lisada, et 2018. aasta on Eesti filmi rekordaasta. Kodumaiste filmide vaatajate arv ületas 600 000 piiri ning enam kui poole neist tõi EV 100 filmiprogramm. Ilusaid ja häid filme tehakse meil siin Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles